Pembaca Molek

Thursday, 28 April 2011

Mulakan dengan detoksikasi

Kecantikan luaran akan terbit dari kerbersihan dalaman. Petua paling ulung yang pernah saya pelajari ialah 'wanita cantik apabila rahimnya bersih'. Dengan itu, penting supaya wanita memastikan sistem dalamannya bersih supaya keserian wajahnya terpancar.

Tidak dapat tidak wanita zaman moden akan terdedah kepada pencemaran alam sekitar, bahan pemakanan yang tidak elok dan juga tekanan.Alat penjagaan kecantikan dan kosmetik hanya bertindak dari luaran tetapi tidak dapat memaksimakan fungsinya jika dalaman tubuh belum begitu bersih. Ada banyak produk-produk yang boleh diamalkan untuk membantu proses detoksikasi atau ringkasnya 'detoks'


Produk 'herbs for your skin' ini berasaskan herba dan berfungsi untuk mencuci darah dari kekotoran tubuh. Hasilnya kulit akan bertambah baik dan sihat. Mula-mula menggunakannya mungkin jerawat akan keluar menandakan ia sedang berfungsi untuk memperbaiki kulit. Teruskan kerana selepas itu keadaan kulit akan lebih baik selepas semua kekotoran telah disingkirkan.

Produk 'clenz tea' juga berperanan membersihkan dalaman tubuh. Malah, ia bersifat dwi-fungsi kerana di samping membersihkan sisa-sisa kotoran di dalam usus, ia juga boleh membantu melangsingkan badan. Ia boleh diamalkan 2 kali sehari iaitu di waktu siang dan malam. Yang kurang eloknya produk clenz tea memberi kesan memulas pada perut. Jadi, mungkin ia agak kurang sesuai pada kita yang selalu berpergian.


'Innershine' produk terbaik setakat ini kerana tiada kesan sampingan. Sebetulnya, innershine adalah makanan kecantikan. Elok diminum di sebelah malam cukup dengan kadar 1 botol sehari. Ia akan memperbaiki perjalanan usus dan membersihkan sisa-sisa kotoran tubuh. Anda akan bangun pagi dengan rasa lebih sihat dan cergas. Innershine memang produk bonus kerana di samping mencantikkan ia juga memberi kesan kecergasan seperti pengambilan vitamin.

Produk-produk di atas boleh dipertimbangkan jika anda ingin membersihkan dalaman tubuh. Cuba satu produk yang paling sesuai dan anda mesti amalkan untuk dapatkan kesan penggunaan yang paling baik. Di samping produk di atas, anda juga boleh cuba produk lain untuk menyuburkan kulit dari dalam seperti Imedeen, Royal Jelly dan sebagainya.

Saya sekadar ingin berkongsi nasihat pakar dermatologi dari Klinik Kulit Jasani Melaka. Kata beliau, kolagen tidak digalakkan untuk Muslim kerana ia berpunca dari sumber haiwan. Sebagai alternatif, kita boleh gunakan suplemen kecantikan kulit yang berasaskan tumbuh-tumbuhan. Kepada pembaca semua, pilihan di tangan kita. Ayuh mulakan citra cantik anda hari ini juga!

No comments:

Post a Comment